WORKSHOP SPECIALS

THE NEOTANGO PROJECT

Onze “NEO TANGO” werkt met principes als circulariteit, het DOOR en OM ELKAAR HEEN bewegen, een tango die de ruimte grijpt, dynamiek kent, een levende embrace, met CONNECTIE en ELASTICITEIT.
Dit alles geeft de passen meer diepte, kleur en betekenis, en binnen de tango meer vrijheid binnen de embrace, een actieve en creatieve rol voor elke partner binnen het paar, op zodanige wijze dat we een nieuwe vocabulaire aan bewegingen en creatie-mogelijkheden vinden die past bij de wereld van vandaag.

Deze principes staan centraal in al onze projecten en lessen, waarbij we starten vanuit beweging en de traditionele tango, en die telkens opnieuw herdefiniëren en herinterpreteren tot een meer hedendaagse versie.

The NEOTANGO PROJECT zal plaatsvinden in drie edities:
Eerste editie:      20/NOV (reeds gepasseerd)
Tweede editie:    18/DEC
Derde editie:       12 & 13/FEB

Neotango workshop @ Neo Night
Sat 18 /DEC

Ed. 2: on How to Co-Create Within the Couple

.. still using classical tango patterns

Het is pas als gevestigde patronen (h)erkend worden, tango codes omarmd, dat ze kunnen fungeren als richtinggevende lijnen waarbinnen we kunnen improviseren en zelfs meer en met meer vrijheid in de dans kunnen creëren. Zoals 2 muzikanten die spelenderwijs een dialoog ter plekke creëren binnen de standards en het akkoordenschema van de muziek.

Deze workshop wil u de basisprincipes en technieken meegeven om co-creatief (neo)tango te creëren binnen het danspaar, een tango waarin zowel leider als volger actief participeren, elk vanuit hun eigen positie en rol in de dialoog.

Opdat u op die manier een meer speelse, hedendaagse, expressieve en connected tango vindt. 

PRAKTISCH

LESGEVERS:
Astrid Maria Cerpentier & partner
BIJDRAGE:
Neo WS € 15 | Neo Combi ticket € 20 | Zondag WS € 20

JA!
Meld je NU aan via: neotango@tangoalegre.be

PROGRAMMA

ZAT 18/DEC
19:30 NEOTANGO workshop
21:00 Saturday’s Neo Night mét LIVE muziek

ZON 19 /DEC
13:00-15:00 into TANGO workshop
 
Graag tot dan!

Neotango workshops @ NTB
Sat-Sun 12-13/FEB 2022

Not to dance in FRONT of each other, but THROUGH each other, a principle we have worked with before in ‘Everything is a Giro’; to Embrace, moving into Embrace and the Circularity. When the word TO MELT INTO fits better than To cohere. 

The other is not our terminus – the goal is to share something of our dreams, beyond the other. It’s an intention that carries on, and on, via or with the other. This principle gives the beauty to simply walking and basic musicality, it leaves an impression and an expression, one that touches (“tango”) and therefor always different. It’s where the embrace gets its warmth, balance and support. And where more complex figures like sacadas, col- and volcadas, and ganchos, find their simplicity again.

 

PRAKTISCH

LESGEVERS:
Astrid Maria Cerpentier & Bennie Bartels
BIJDRAGE:
Neo WS € 20 | Neo WS Seminar € 50

JA!
Meld je NU aan via: neotango@tangoalegre.be

PROGRAMMA

ZAT 12 /FEB
14:00-15:30 NEOTANGO workshop
15:00 – 05:00 Neo Tangomarathon Bruges continues!

ZON 13 /FEB
14:00-15:30 NEOTANGO workshop 1/2
16:00-17:30 NEOTANGO workshop 2/2
15:00 – 05:00 Neo Tangomarathon Bruges continues!
 
Graag tot dan!

DE LESGEVERS

In de lessen staan Astrid Maria Cerpentier & danspartner garant voor ‘Speels, intens en expressief’. Speels in bewegingstechniek, intens in connectie en expressief in de tango als dans.

Want voor ons is tango meer dan een dans, en wij benaderen dat ook zo, op een heel unieke, open en krachtige wijze. Altijd in dialoog, altijd op onderzoek.

Klik op ABOUT US om meer over de achtergrond van de lesgevers van Tango Alegre te lezen.

AANMELDEN

Aanmelden is noodzakelijk. Mail daarom naar neotango@tangoalegre.be, met vermelding van je naam, telefoonnummer, en danspartner. 

Past deze datum je niet, en wil je wel graag op de hoogte blijven van ons activiteiten? Schrijf je in op onze nieuwsbrief (de) Moka Express om meer en sneller nieuws te ontvangen.

VOOR WIE:

Tangodansers met Small to Medium tot Very Advanced level. Daarnaast voor iedereen die graag Neotango tools wil leren, meer expressief wil leren dansen.

De Neotango workshops zijn bedoeld voor (dans)paren.

LOCATIE in Antwerpen

de salons van De Koffiefabriek
Minderbroedersrui 49
2000 Antwerpen

Info over de plek, openbaar vervoer en parkeren vind je hier

We horen graag over jouw ervaring met onze workshops, wij zijn geïnteresseerd in jouw mening.
Laat hier je waardering achter.