WORKSHOP SPECIALS

THE NEOTANGO PROJECT

Voorafgaand aan het Neotango salon op zaterdag, verzorgen we een workshop Neotango principles & techniques. Astrid Maria Cerpentier reikt (samen met een danspartner) principes en bewegingstechnieken aan die vaak of misschien méér nog voor neotango worden gebruikt. Iedere keer weer hands-on bruikbaar materiaal op een speelse manier gebracht: de ideale opwarmer voor het Neotango Practica!

Neotango mini-seminarie
Bennie Bartels & Astrid Maria Cerpentier

We ervaren neo- en non-tango muziek vaak als trager dan zijn traditionele tegenhanger, met langere melodische lijnen. Het is dan ook aan ons, de danser, om met dit landschap als achtergrond een interessante story te creëren, gebruik makend van verstilling, suspense, ritme en muzikaliteit, dé ingrediënten voor een rijke neotango in een dialoog van contrasten.

Het neotango mini-seminarie heeft als doel om juist dát mee te geven: techniek en figuren om fysiek meer “story” in de de dans te brengen, te genieten van spanning en suspense die je kan creëren. Om op deze manier een meer speelse, eigentijdse, expressieve tango in connectie te vinden.

PROGRAMMA
Zaterdag 1 oktober
18:00 – 18:30  Inloop met thee en koffie
18:30 – 21:00  Neotango mini-seminarie part I en II
21:00 – 02:00  Saturday’s Neo Night

Zondag 2 oktober
09:30 – 10:00  Inloop met thee en koffie
10:00 – 12:30  Feldenkrais for tango
13:00 – 15:00  Workshop INTO tango

Neotango mini-seminarie 30 € | combi-ticket met Neo Night 35 €
Feldenkrais 30 € | Workshop INTO tango 20 € | combi workshops -5 €

Voor wie:
very Small to Medium tot very Advanced. En voor iedereen die graag Neotango tools wil leren en wil leren meer expressief te dansen. De dansworkshops zijn bedoeld voor paren: meld je bij voorkeur aan met een partner. Feldenkrais is solo.

RESERVEER je plekje via neotango@tangoalegre.be
Heel graag tot dan!

Feldenkrais for tango | more Neo INTO Tango
Bennie Bartels | Astrid Maria Cerpentier

Op zondag 2 oktober gaat het Neotango project verder met een sessie Feldenkrais for tango, een extra special terug van weggeweest. Bennie Bartels begeleidt je in de wondere wereld van het body work, gebaseerd op de Feldenkrais methode, voor meer en prettigere manieren van bewegen.

We ronden het weekend af met een workshop INTO tango, waarin Astrid Maria Cerpentier & Bennie Bartels de focus leggen op Neolastics: elasticity for tango toegepast in basisfiguren en bewegingen.

DE LESGEVERS

In de lessen staan Astrid Maria Cerpentier & danspartner garant voor ‘Speels, intens en expressief’. Speels in bewegingstechniek, intens in connectie en expressief in de tango als dans.

Want voor ons is tango meer dan een dans, en wij benaderen dat ook zo, op een heel unieke, open en krachtige wijze. Altijd in dialoog, altijd op onderzoek.

Klik op ABOUT US om meer over de achtergrond van de lesgevers van Tango Alegre te lezen.

AANMELDEN

Aanmelden is noodzakelijk. Mail daarom naar neotango@tangoalegre.be, met vermelding van je naam, telefoonnummer, en danspartner. 

Past deze datum je niet, en wil je wel graag op de hoogte blijven van ons activiteiten? Schrijf je in op onze nieuwsbrief (de) Moka Express om meer en sneller nieuws te ontvangen.

VOOR WIE:

De Neotango workshops zijn all levels workshops, dus voor ieder die met tango gestart is, Small to Medium tot Very Advanced, en geïnteresseerd is in de technieken & principes van deze vorm.

De Neotango workshops zijn bedoeld voor (dans)paren.