WORKSHOP SPECIALS

THE NEOTANGO PROJECT

De “NIEUWE TANGO” werkt vanuit principes als circulair lopen, het in en om elkaar heen bewegen, een dans die de ruimte pakt, met dynamiek, levende omarming, verbinding en eigenheid, elastische abrazo, etc. – principes die kale passen van inhoud, kleur en betekenis voorzien. Wat – naast de strikte vorm van tango – een vrijheid binnen de omarming en de rolverdeling creëert, op die manier leidt tot een geheel nieuw vocabulaire passend bij onze huidige moderne wereld.

Bij Bennie & Astrid, in al hun projecten en in hun samen les geven, staan deze principes centraal, steeds vanuit beweging en de traditionele tango, telkens opnieuw naar een hedendaagse vertaling ervan.

Neotango revisited
12-13/FEB 2022

We blijven bij een niet voor, maar DOOR elkaar heen bewegen, een principe waar we al eerder mee werkten; het elkaar Omvatten en het Circulaire, en Alles beweegt zich naar een Embrace. Waar het woord VERSMELTEN nog steeds beter past dan plakken, want dit hoeft niet in fysieke afstand te zijn.

De ander is niet ons eindstation, het doel namelijk iets van onze eigen dromen te delen, voorbij die ander. Een intentie die verder draagt, en altijd door, via of met die ander. Dit is wat een eenvoudig lopen en een basic muzikaliteit zijn schoonheid verleent, waar hij een indruk en afdruk geeft, die beroert (“ik raak je”) en daarmee altijd weer anders is. Waar de – zelfs very open – embrace warmte krijgt, balans en steun geeft. En waar complexere figuren als sacadas, col- en volcadas en ganchos hun eenvoud verkrijgen.

Dit idee van aanvullingen, van tegenstellingen die er geen zijn, van het aangrijpingspunt voor verandering, u kunt het fysiek beleven in onze workshops van 12-13/FEB 2022.

PROGRAMMA

SATURDAY

 • WS1 
 • WS2  

SUNDAY

 • Feld 
 • WS3
 • WS4

Bijdrage:

 • € voor zaterdag (WS1+2)
  € voor zondag (WS 3+4)
  €10 voor 1 Feldenkrais sessie

 • WS1+2 en WS 3+4 horen samen. Je kunt WS1 of WS3 opnemen voor €.

Aanmelden:

 • Voor de de workshops doe je hier: mail naar neotango@tangoalegre.be
 • Met een (dans)partner 
 • We hebben plek voor 

DE LESGEVERS

In de lessen die ze samen geven, staan Astrid Maria Cerpentier & Bennie Bartels garant voor ‘Speels, intens en expressief’. Speels in bewegingstechniek, intens in connectie en expressief in de tango als dans.

Want voor ons is tango meer dan een dans, en wij benaderen dat ook zo, op een heel unieke, open en krachtige wijze. Altijd in dialoog, altijd op onderzoek.

Klik op ABOUT US om meer over de achtergrond van de lesgevers van Tango Alegre te lezen.

AANMELDEN

Aanmelden is noodzakelijk. Mail daarom naar neotango@tangoalegre.be, met vermelding van je naam, telefoonnummer, en danspartner. 

Past deze datum je niet, en wil je wel graag op de hoogte blijven van ons activiteiten? Schrijf je in op onze nieuwsbrief (de) Moka Express om meer en sneller nieuws te ontvangen.

VOOR WIE:

Tangodansers met Small to Medium tot Very Advanced level. Daarnaast voor iedereen die graag Neotango tools wil leren, meer expressief wil leren dansen.

De Neotango workshops zijn bedoeld voor (dans)paren.

LOCATIE

de salons van De Koffiefabriek
Minderbroedersrui 49
2000 Antwerpen

Info over de plek, openbaar vervoer en parkeren vind je hier

We horen graag over jouw ervaring met onze workshops, wij zijn geïnteresseerd in jouw mening.
Laat hier je waardering achter.