Tango Alegre | De Koffiefabriek op vakantie

A6.indd

HOLIDAY with TANGO & FELDENKRAIS
25 juli t/m 1 augustus

Waar?

Het Château de Chalivoy-la-Noix is een klein kasteel gelegen aan de rand van een park, met 11 ruime kamers, badkamers veelal ensuite, en een grand salon. Er zijn faciliteiten om 100 gasten te ontvangen – wij willen er maximaal 20. Grote, verluchte kamers en wij bouwen voor u een buitenvloer.

In het park van 3 hectare groot, kan u heerlijk kan vertoeven tussendoor, genieten van vele uren zon, schaduwplekjes, frisse lucht, de omringende stilte van het Franse binnenland, tango, en nachtelijke sterrenhemels.

De streek: Centre, Val de Loire, net boven de Bourgogne, vlakbij een dorpje Ourouer-les-Bourdelins genaamd, gelegen in de regio tussen Bourges, Nevers en Moulins.

Wat?

De rust en de schoonheid van La Douce France, een vakantieweek met veel aandacht voor het ervaren en in kaart brengen van je eigen lijf en z’n communicatie. Daarnaast bieden we een gevarieerd lespakket aan Tango en/of Feldenkrais.

Met onze “neo” tango – of beter gezegd “hedendaagse” tango, hebben we genoeg materiaal en gevarieerde aanpak om de thema’s van deze tijden aan te gaan: afstand/nabijheid, connectie, het “raken”, vanuit een ruimte scheppende embrace. Een om- en doorheen denken vanuit een reiken, het voorstellingsvermogen, de story. Een actief luisteren en een helder leiden, in een dans die de ruimte pakt.

In deze vakantieweek staat verbinding centraal, vanuit jezelf, en met respect voor die ander en die anderen, om in dialoog tot expressie te komen.

De aanpak

In deze bijzondere tijden vragen de tangolessen en het tango dansen een bijzondere aanpak en respectvolle aandacht. Dat is ook wat wij er – heel bewust – aan willen geven. Aandacht en respect voor ieders wens aan afstand of nabijheid, met verantwoordelijkheidszin en voorzicht.

Waar in tangolessen veelal gebruik gemaakt wordt van uitwisseling tussen verschillende danspartners om de ervaring te versterken, nemen we nu de uitdaging aan om dit op een andere manier te bekomen. De salon en buitenruimte in het kasteel bovendien groot, en hoe daar toch helder richting en structuur te houden, met een awareness voor de groep. Hoe dit alles jouw tango op een positieve manier kan beïnvloeden, en er met meer mindfulness mee om te gaan..

Astrid Maria Cerpentier en Bennie Bartels geven de tango danslessen van deze tangovakantie met veel aandacht voor beweging, expressie en dialoog. 
Meer weten over hen? Klik hier om meer te lezen over hun achtergrond en visie op tango.

Ons aanbod:
  • twee tangolessen per dag in kleine groep
  • elke ochtend een Feldenkrais sessie
  • extra lessen creativiteit en expressie met je eigen materiaal
  • de gelegenheid om ’s avonds te dansen, te dineren, tango te ervaren, met een gevarieerde mix aan muziek 
  • op woensdag lassen we een vrije dag in
Adres van bestemming:

15 Chalivois-la-Noix
Château de Chalivoy-la-Noix
18350 Ourouer-les-Bourdelins
France

Extra:
Beddengoed en handdoeken kun je bijhuren voor de week, aan €15.
WiFi aanwezig.
In het park is er veel plaats om tenten te plaatsen.

Reserveren:

Is uiteraard noodzakelijk. Stuur daarom een mailtje naar vakanties@tangoalegre.be en liefst voor 1 mei ivm. de vroegboekkorting. Wij sturen je dan een aanmeldingsformulier toe.

Bijdrage:

Een vakantieweek inclusief lessen, maaltijden, snacks, en verblijf in een tweepersoonskamer (met sanitair ensuite) komt op € 640 pp. 
Wie kampeert, ontvangt een korting van   € 50 pp.

Enkel verblijf  (zonder lessen) kan ook, voor € 390 pp.

We hebben plaats voor 18 dansers.

Voor wie:

De tangolessen richten zich op dansers die graag een actieve tangovakantie willen beleven. Van ervaringsniveau Small to Medium tot Very Advanced.

Bedoeld voor paren: meld je bij voorkeur aan met een danspartner. Als je die niet meteen hebt, kun je ook inschrijven: wij kijken dan of we je kunnen matchen.

Hoe te reizen

Met de auto: in totaal vanuit Antwerpen zo’n 600 km.
We helpen met een carpool indien gewenst.
Met de trein: reis met de trein naar een dichtbijzijnde kleine stad. We komen je daar oppikken als je vooraf een afspraak met ons maakt.
Met de bus: reizen met de Europabus of Flixbus wordt steeds goedkoper. Voor wie dat wenst, misschien een prettig alternatief..