Tangolessen

We zijn ons er helemaal van bewust. We doen het niet zoals vele anderen. We hebben onze eigen, unieke manier om het te benaderen. En daar(om) houden we (er)van. Zoals we ook – totaal en volledig – van tango houden. In de lessen gebruiken we meer dan enkel kijk-en-kopieer als methode, meer dan kijk-en-toelichting. We houden er van om een diversiteit aan methodieken in te zetten, om je een zo rijk mogelijke (leer)ervaring mee te geven.

TANGO VOOR BEGINNERS

Wil je graag Argentijnse tango leren dansen met veel aandacht voor beweging, creativiteit en een vleugje humor?  Dan zijn deze lessen vast iets voor jou!

In de COMPACT CURSUS Tango voor Beginners, 4 weken lang, 2 x per week, 10 uur les in totaal, leer je de basisbeginselen van de tango.
DAARNA vervolgen de lessen wekelijks op donderdagavond en/of 2 keer per maand op zondag.

MAIL om je aan te melden naar: beginners@tangoalegre.be

Deze lessen zijn BEDOELD VOOR: absolute beginners, herbeginners, iedereen die van rol wil wisselen (leider/volger), basistechniek wil bijschaven.

START en proefles:
donderdag 19 september om 19u30
VERVOLGT op:
zondag 22+29 sept + 6 okt, van 11:30 tot 13:30
donderdag 26 sept + 3+10 okt, van 19:30 tot 20:30

Voor de data:   klik op Agenda.

TANGO VARIATIES

In de zondagse lessen Tango Variaties gaan we dieper in op onderliggende techniek, toepasbaar voor meer tangobewegingen, komen we tot meer variaties, altijd met aandacht voor expressie en muziek.

MAIL om je aan te melden naar: tangovariaties@tangoalegre.be

Deze lessen zijn BEDOELD VOOR:  wie +6 maand tot 3 jaar danst, ieder die basistechniek wil bijschaven, van Beginners Plus tot Medium level.

DE EERSTE zondagles valt op:
zondag 13 oktober om 13u00.
Vanaf dan: 2 x per maand: 
13 + 27 okt, 17 + 24 nov, 8 + 22 dec van 13:00 tot 15:00

Voor de data: klik op Agenda.

SMALL TO MEDIUM

Vanuit een focus op beweging en bewegingstechniek breiden we je tangobewegingen uit met heel eigen, eenvoudige figuren. Naast het aspect ‘connectie’ en ‘leiden en volgen’ schenken we in deze lessen voldoende aandacht aan muzikaliteit.

MAIL om je aan te melden naar: smalltomedium@tangoalegre.be

Deze lessen zijn BEDOELD VOOR: wie + 6 maand tot 1,5 jaar danst, halfgevorderd, en ieder die basistechniek wil bijschaven.

START: woensdag 18 september om 19u30.
Daarna: wekelijks op woensdag.
Ook te combineren met BEGINNERS PLUS VARIATIES en TANGO VARIATIES.

Voor de data: klik op Agenda.

MEDIUM ADVANCED

In de lessen Tango Medium Advanced breiden we je  tangobewegingen uit met heel eigen, eenvoudige en soms minder eenvoudige figuren, altijd vanop een opnieuw gelegde basis. Naast het aspect ‘connectie’ en ‘leiden en volgen’ schenken we in deze lessen veel aandacht aan muzikaliteit en creativiteit!

MAIL om je aan te melden naar: mediumadvanced@tangoalegre.be

Deze lessen zijn BEDOELD VOOR: wie +1,5 tot 3 jaar danst, gevorderd, en voor iedereen die graag meer beweging en techniek wil in tango.

START: woensdag 18 september om 20u45.
Daarna: wekelijks op woensdag.

Voor de data: klik op Agenda.

MORE ADVANCED

In deze extra lange, tweewekelijkse les Tango voor de More Advanced maken we in kleine groep een les op maat. We vertrekken daarbij graag van jouw VRAAG, wat JIJ wil leren, en bouwen dan verder uit op een ervaringsgerichte manier, met veel aandacht voor creativiteit, expressie en muzikaliteit!

MAIL om je aan te melden naar: moreadvanced@tangoalegre.be

Deze lessen zijn BEDOELD VOOR: wie +3 jaar danst, meer gevorderd, en voor iedereen die een eigen vraag over tango heeft, nog meer wil verdiepen.

START: donderdag 19 september om 20u30.
DAN: tweewekelijks op donderdag, vanaf 26 sept.

Voor de data: klik op Agenda.

PRAKTISCHE INFO

Waar vind je?

de salons van De Koffiefabriek:
Minderbroedersrui 49
2000 Antwerpen

Info over de plek, openbaar vervoer en parkeren vind je hier.

Wie zijn de lesgevers?

Astrid Maria Cerpentier verzorgt de wekelijkse tangolessen samen met Andrej Zachar, en als gastdocent Bennie Bartels. Wil je meer weten over hen, visie op en aanpak van de lessen? Klik dan op ABOUT US en lees meer.

Jouw bijdrage?

De COMPACT CURSUS van in totaal 10 uur Tango voor Beginners komt op 100 euro per persoon. Voor studenten, werkzoekenden en -26-jarigen komt dit op 80 euro pp. 

Proeflessen zijn gratis. 

Alle andere WEKELIJKSE LESSEN komen op 60 euro voor 5 lessen (korte reeks of strippenkaart), of 120 euro voor de hele reeks.

Een les op ZONDAGMIDDAG komt op 15 euro per les, een MORE ADVANCED les (van 2 uur) op 20 euro (er zijn er 6 in de hele reeks).

Je kan ook een MAANDABONNEMENT voor lessen nemen: 45 euro per maand voor 3 wekelijkse + 2 zondaglessen in 1 kalendermaand.

We vragen om je bijdrage cash mee te brengen bij de eerste les, of ter plekke over te schrijven met je eigen banksysteem.

Hoe inschrijven?

STUUR EEN MAILTJE met je naam, telefoonnummer, en de danspartner waarmee je dat wil doen. Heb je nog geen danspartner maar wil je wel graag meedoen? Stuur toch een mailtje en we kijken samen of we je kunnen ‘matchen’. 

Heb je nog andere vragen? Stel ze via info@tangoalegre.be of neem telefonisch contact op met Astrid Maria.

Blijf je graag op de hoogte van ons activiteiten? Schrijf je in op onze nieuwsbrief ‘(de) Moka Express’.