DE KOFFIEFABRIEK

Kolom400 FB De KF2022-01

TANGO AVONDEN

De Koffiefabriek staat voor veel dans, mooie tangomuziek, een goede vloer en een fijne sfeer. We willen heel bewust een specifieke ambiance creëren: warm, open, op dans, muziek en experiment gericht. Intens en expressief. Open voor iedereen – welk ervaringsniveau u ook heeft – die typische ‘blend’ in al zijn diversiteit aan dansers, muziek en DJ’s. Omdat we van tango houden in al zijn vormen en stijlen, en van alle muziek die dit kan dienen.

DE KOFFIEFABRIEK & CASA 32 PRESENT:
A TANGO WEEKEND IN ANTWERPEN

Voor het eerst sinds corona, misschien zelfs voor het eerst sinds vele jaren, vindt er een chained event plaats in Tango-Antwerpen (binnenstad): De Koffiefabriek programmeert in samenwerking met Casa 32 A TANGO WEEKEND IN ANTWERPEN: workshops, milonga, livemuziek, meer workshops traditional naast neo, milonga, performance, zijn de ingrediënten voor dit FIN-DE-SAISON voor de zomer.

FRI 17/JUN De Koffiefabriek
19:30-21:00  all levels pre-milonga workshop
Teaching: Bennie Bartels & Astrid Maria Cerpentier
21:00-02:00 Friday’s Tango Night | DJ Mi Cielo
22:00 – 23:30 Live music full tango orchestra (ARG/EST) ZINNETANGO plays for dancers

SAT 18/JUN @ De Koffiefabriek
16:00-19:00  Neotango mini-seminar
Teaching: Bennie Bartels & Astrid Maria Cerpentier
(lees meer op onze Workshop Specials pagina)

SAT 18/JUN @ Casa 32
18:00 – 21:00 Traditional Tango workshops
21:00-03:00 Grand Milonga with performance
Carlos & Mirella (zie Tango de Carmen @ Casa 32)

SUN 19/JUN @ De Koffiefabriek
13:00 – 15:00 all levels INTO TANGO workshop

15:00 – openlucht tango @ Willibrorduskerk, Borgerhout

FRIDAY'S closing TANGO NIGHT
FRI 17/JUN

Omdat we hem zo bijzonder vinden, besteden we er extra veel aandacht aan: de FIN-DE-SAISON editie van De Koffiefabriek, mét live muziek.

ZINNETANGO is een Argentijnse tangogroep die zich, midden corona-crisis in de lente van 2021, in België gevormd heeft. Dit internationale orkest bestaat uit Argentijnse, Belgische en Estlandse topmusici. Hun gemeenschappelijke passie voor traditionele tango – die de speelse, optimistische flair van de “guardia vieja” en de melancholie van de “guardia nueva” weerspiegelt – vindt naast de “tango nuevo” zijn plaats in het repertoire dat door deze nieuwe generatie tangomuzikanten wordt gebracht.

Voor u die avond, lining up: Rodrigo Beraldi (ARG) – viool | Pablo Matías Becerra (ARG/BE) – piano | Kaspar Uljas (EE) – bandoneon | Felipe Devincenzi (ARG) – contrabas. Meer weten? Al eens een voorproefje horen? Dat kan via deze link.

Voorafgaand: all levels workshop, verzorgd door Bennie Bartels & Astrid Maria Cerpentier. Het thema: on How to Express the Story of (Live) Music, hun aanpak: zonder meer hedendaags, en altijd speels, intens en expressief. Lees meer over hen op de Workshop Specials pagina.

DJ Wouter ‘Mi Cielo’ zet zijn energieke mix aan 80% traditionele / 20% neo en non-tango daarnaast, het wordt een unieke invulling van deze avond.

Geschikt voor dansers & liefhebbers.
Workshop om 19:30. Friday’s Tango om 21:00. 1ste set livemuziek om 22:00.
Uw bijdrage: 15 € – Combi-ticket met WS: 25 € – Friday+Saturday Tango Nights: 25 €
Vlot(ter) parkeren aan de Rijnkaai.

THAT'S ALL FOLKS!

Of in ieder geval voor dit seizoen.
En voor wie de zomer wil overbruggen, zijn er de Tango Vakanties van Tango Alegre | De Koffiefabriek in Frankrijk!

MEER NIEUWS ?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief de Moka Express of volg onze groep op Facebook.

FRIDAY'S TANGO AFTER WORK
FRI 13/MAY -- 20/MAY -- 10/JUN

Met alle ramen open, een geweldige dansvloer onder uw mooiste schoenen, een heerlijk buitenterras om te verpozen, en o ja, uiteraard ook nog onze bar met vriendelijke prijzen: dit is uw go-to h(e)aven for tango, also in summer time!

Wouter DJ ‘Mi Cielo’ zet zijn energieke mix aan 80% traditionele / 20% neo en non-tango voor u klaar, elke 2de en 3de vrijdag van de maand. Elke keer weer opnieuw gemaakt, geblend, een unieke invulling van onze huis-barista-van-dienst.

Geschikt voor danser en genieter (ook aan de bar). Beginnende dansers welkom.
Deuren open vanaf 21:00. Vlot(ter) parkeren aan de Rijnkaai. Uw bijdrage: 8 €

Neo Night 2022-04

SATURDAY'S NEO NIGHT
SAT 30/APR

We kunnen dit Practica ook ‘Koffie Verkeerd’ noemen, want Wouter ‘Mi Cielo’ haalt alles uit zijn nieuwigheden-kast om u met minimaal 80% neo en non-tango en max 20% traditionele, hedendaagse tango te verwennen. Steeds met nieuwe muziek, altijd ook klassiekers uit dit genre, een zorgvuldige en uitgeteste selectie die u mag verrassen en in beweging doet komen. Astrid als uw gastvrouw, staat zeker weten niet enkel achter de bar!

Schrijf je ook in voor de workshops die we (nog meer) gebruiken voor Neotango. Meer hierover op de Workshop Specials pagina.

Neo Night vanaf 21:00.
Uw bijdrage: 6 | 8 | 10 (LIVE) euro.

 

De beste koffie bestaat niet. Er is wel goede koffie natuurlijk, en ook koffie die je – doorgaans – het lekkerste vindt. Maar soms heb je eens zin in een andere. Wat sterker. Een espressootje. Of met een smaakje. Caramel bijvoorbeeld. Of een Latte.

Dit is ook de filosofie die wij in De Koffiefabriek hanteren, voor elk wat wils, in alle openheid. Omdat u misschien niet elke keer diezelfde koffie wil. En niet iedereen diezelfde koffie het lekkerste vindt. (Zie ook Malcolm Gladwell – TED Talks, on: Choice, happiness and spaghetti sauce: over hoe ‘embracing the diversity of human beings will find a sure way to true happiness!)