SLIM NAAR DE KOFFIEFABRIEK

Hoe geraakt u snel bij De Koffiefabriek?

De Koffiefabriek ligt in het historisch centrum van Antwerpen, met uitzicht op de Carolus Borromeuskerk, de toren van de O.L.V.-kathedraal en een beetje verderop de Sint-Pauluskerk. Een erg prettige plek tussen terrasjes, koffie-cafeetjes, en bars, ideaal om voor de lessen of voor de tangosalons nog snel een hapje te gaan eten.

Het adres: Minderbroedersrui 49 | 2000 Antwerpen

Gemakkelijk te bereiken met tram, Vélo, en ook met de auto. Parkeren kan quasi gratis op Parking Rijnkaai (€3,80 per 24h) of buiten de LEZ ter hoogte van de Sloepenweg.

Met het openbaar vervoer:

Tram 7 stopt recht voor de deur, tram 10, 11, en nu ook 24 vlakbij (hoek Wolstraat) en tram 2, 3, 4, 5, 8, 9 en 15 komen dicht in de buurt (Meir).

Stad Antwerpen heeft een Vélo-stand schuin tegenover de deur.

Met de trein rijdt u best naar Antwerpen Centraal, en van daaruit over de De Keyserlei en de Meir, op het einde daarvan rechtsaf en deze straat blijven volgen. Op 15 minuten bent u in De Koffiefabriek.

Parkeren:

Dit kan het gemakkelijkste aan de Scheldekaaien, Brouwersvliet of aan de Rijnkaai. Voor 3,80 euro bent u daar gesteld. Of in Parking Meir: voor 6 euro vermijdt u rondjes rijden in de buurt.

Parkeren buiten de LEZ kan gratis ter hoogte van de Sloepenweg. Na een 10-tal minuten stappen, bent u weer bij ons. Ook met tram 7 kun je vanaf het MAS vlot tot aan De Koffiefabriek geraken.


Met de auto:

Vanuit Nederland en het noorden van Antwerpen, neemt u best afrit 1 (Merksem /Antwerpen) op de ring rond Antwerpen. U komt uit aan de Groenendaallaan, waar u links richting het centrum neemt. U volgt de leien zonder probleem tot aan de Paardenmarkt (op uw linkerkant). Daar gaat u links de stad in en vervolgt uw weg tot aan De Koffiefabriek.

Vanuit Duitsland en het oosten van Antwerpen, neemt u best afrit 3 (Borgerhout /Antwerpen). U komt uit aan de Singel. Ga naar links, en neem rechts de Plantin en Moretuslei. Volg deze weg verder tot u aan De Koffiefabriek uitkomt.

Vanuit Brussel en het zuidoosten van Antwerpen, neemt u best afrit Antwerpen Centrum. U volgt de Grote en Mechelsesteenweg zonder probleem tot aan de Nationale Bank. Daar gaat u rechtdoor de stad in en volgt deze weg tot aan De Koffiefabriek. 

Vanuit het zuiden van Antwerpen, neemt u best afrit Antwerpen Centrum. U volgt de leien zonder probleem tot aan de Nationale Bank (op uw linkerkant). Daar gaat u links de stad in en volgt deze weg tot aan De Koffiefabriek. 

Vanuit het Waasland en het westen van Antwerpen, neemt u best de Waaslandtunnel. U houdt rechts aan en neemt de volgende rechts (op de Paardenmarkt). 
U kan ook de Kennedytunnel nemen, en dan de weg volgen zoals vanuit het zuiden beschreven.

Heel graag tot dan!