Weekend Special Feldenkrais

A6.indd

Op regelmatige basis organiseert Tango Alegre Weekend Specials: Feldenkrais, een intensieve lesdag waarop we met behulp van de Feldenkrais methode in ons lichaam duiken. Deze workshops vormen een waardevolle ondersteuning, niet enkel voor tango, maar voor elke vorm van beweging en dans!

Waarom Weekend Specials: Feldenkrais bij Tango Alegre?
Feldenkrais werkt vanuit bewustwording, het creëren van mogelijkheden en opties via beweging. Het leert je terug te vertrouwen op je eigen gevoel en waarnemen, uitgangspunten voor een echt leren en veranderen.

A6.indd

GROUND CONTROL -- support & safety

Hoe hoger je vliegt, des te meer dit vraagt om met je voeten in de aarde te staan.  Aarden is niet iets wat je kan afdwingen, alleen wat je kan toelaten. Gewicht toelaten creëert juist lichtheid en lengte, en ruimte voor soepele gewrichten.

Deze workshop Feldenkrais gaat over hoe iets abstracts als “Grounding and Support”concreet te ervaren. 

Praktisch

Wie een matje heeft (bvb. voor yoga), mag dit zeker meebrengen. Graag ook een grote handdoek (om op te liggen), warmere kledij of laagjes, en warme sokken.

Programma

12:30 – 13:00 inloop met thee en koffie
13:00 – 17:00 Feldenkrais namiddag
we houden 2 kortere pauzes tussendoor

Locatie

de salons van De Koffiefabriek
Minderbroedersrui 49
2000 Antwerpen

Info over de plek, openbaar vervoer en parkeren vind je hier.

De lesgever

Tijdens de Weekend Special Feldenkrais verzorgt Bennie Bartels de sessies. Meer informatie over Bennie, de Feldenkrais Methode, workshops en weekends, enz. vind je via zijn website.

Financiële bijdrage

€ 50/40 pp. voor de hele namiddag. Gelieve deze bijdragen cash af te rekenen bij aankomst. Als introductie kun je ook 1 deel volgen voor € 15.

Eten en drinken: thee, koffie en water zijn bij de sessies inbegrepen.

 

Bedoeld voor

Tangodansers, maar ook voor ieder die met dans en beweging bezig is, sterk aan te raden voor trainers, sporters, lopers, yoga en pilates docenten, enz.
De thema’s zijn toepasbaar in elke beweging waar het zijn specifieke vorm krijgt.

Aanmelden

Stuur een mail naar feldenkrais@tangoalegre.be om je in te schrijven. Vermeld daarin je naam, telefoonnummer + de datum van de weekend special die je wil volgen.

Graag tot dan!