TANGO & FELDENKRAIS IN FRANKRIJK

3 t/m 10 augustus. De rust en de schoonheid van La Douce France,een gevarieerd lespakket aan Tango & Feldenkrais, een vakantieweek met veel aandacht voor het ervaren en in kaart brengen van je eigen lijf en z’n communicatie.

Een prachtig klein kasteeltje wordt ons verblijf voor die week, ruime kamers, salon met vleugelpiano, torenkamer. Een ommuurde tuin waarin u heerlijk kan vertoeven tussendoor. En op 2,5 km afstand Montrésor, uitgeroepen tot één van de mooiste stadjes in Frankrijk.

En natuurlijk ook veel dans, in het kwadraat, zoals u dat van ons gewoon bent :-). Speels en expressief, een dans voor je ziel, een dans voor je lichaam.

Astrid Maria Cerpentier en Bennie Bartels geven de tango danslessen van deze tangovakantie met veel aandacht voor beweging, expressie en dialoog. 
Meer weten over hen? Klik op wie is wie voor hun visie op tango.

Programma

9:00 – 10:00 :

Feldenkrais

Ontbijt

10:30 – 11:45 :

Tangoles groep 1

11:45 – 13:00 :

Tangoles groep 2

Lunch

15:00 – 16:15

Tangoles groep 1

16:15 – 17:30

Tangoles groep 2

18:30 – 19:30

CreActieve luisterles

Dinner

21:00 – …

Tango Salon

Een woordje uitleg

Misschien is onze tango wel meer “neo” te noemen, of beter nog: hedendaags. Een dans die de ruimte pakt, dynamiek, levende omarming, verbinding en eigenheid, elastische abrazo, etc. Principes die kale passen van inhoud, kleur en betekenis voorzien. En die naast de strikte vorm van tango, een vrijheid binnen de omarming en de rolverdeling creëert, die leidt tot een geheel nieuw vocabulaire passend bij onze huidige moderne wereld.

Om die bij u te brengen, bedienen we ons van allerhande methodieken: bewegingsoefeningen, spelmateriaal, basisfiguren uit de tango, metaforen en dagelijkse bewegingen. We laten u de “nieuwe” passen zien, voelen en ervaren, in geuren en kleuren, met toelichting of “programmering”, zodat u het nieuw geleerde gemakkelijk en vlot in praktijk kan brengen.

We voorzien twee tangolessen per dag in twee kleine groepen, daarnaast een Feldenkraisles en een extra les creativiteit en expressie met je eigen materiaal. En elke avond dansen natuurlijk, wij DJ-en een gevarieerde mix aan muziek voor u.

Op woensdag lassen we een vrije dag in.


Een vakantieweek inclusief lessen, maaltijden, snacks, én inclusief verblijf in een twee- (of drie-) persoonskamer (met sanitair ensuite) komt op € 640 pp. Meld je aan voor 15 mei en ontvang een kortingvan € 50 pp. Wie kampeert, ontvangt een korting van € 50 pp.

Praktisch

Periode:
Van zaterdag 3 augustus (aankomst vanaf 17 uur) t/m zaterdag 10 augustus (vertrek voor 11 uur).

Waar we naartoe gaan:
De prachtige streek van de Loire, ook bijgenaamd de “Tuinen van Frankrijk”, tussen Tours en Poitiers, op 2,5 km van één van de mooiste stadjes van Frankrijk, Montrésor.

Meer info over de plek, hoe er te geraken, en ook wat foto’s over de omgeving, vind je op deze pagina.


Voor wie: 
Deze lessen richten zich op dansers die graag een actieve tangovakantie willen beleven. Een groep Tango Small to Medium en een groep More Advanced. 
Bedoeld voor paren: meld je bij voorkeur aan met een danspartner.


Aanmelden is uiteraard noodzakelijk. We hebben plaats voor 28 dansers, waarvan max. 16 kunnen verblijven in het kasteel. Stuur daarom een mailtje naar vakanties@tangoalegre.be en liefst voor 1 mei ivm. de vroegboekkorting. Wij sturen je dan een aanmeldingsformulier toe.

Heel graag tot dan!

naar de Tangovakantieplek in Frankijk

naar Tangovakantie Slowakije

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *