Schrijf je in op de Nieuwsbrief!

the Neotango project
workshops & Neo Night
23-24-25 nov

[ lees meer ]

the Art of Walking
Feldenkrais
za 24 nov

[ lees meer ]

BeginnersPlus
les 2-wekelijks
op zondag

[ lees meer ]

Tangolessen
wekelijks op
woensdag

[ lees meer ]

Friday's Tango
AfterWork
every
2nd & 4th
DeKoffiefabriek

[ lees meer ]

Wintertango in Zweden

(I want to read this page in English)

Van 3 t/m 6 januari. Of à la carte. Starten met een Feldenkrais-les of een tango-les bij opkomend licht. Samen lunchen en lange (of korte) wandelingen in de stilte en de uitgestrektheid van noordelijk Hälsingland, zo’n 300 km boven Stockholm. Noorderlicht. Een eland op de weg. Dansen op een bevroren meer, eten in de sneeuw bij -20°, binnen een houtkachel. En af en toe die sauna.

Een impressie.

We verblijven in de typisch rode houten huizen van deze streek, per 4 of 6 personen. De huisjes zijn hout gestookt, en gebouwd voor de winter, super gezellig.

Eten doen we samen, met z'n allen in de keuken, of bij het haardvuur, terwijl een verzorgde lunch of avondeten worden klaar gemaakt of terwijl we samen koken.

Astrid Maria Cerpentier en Bennie Bartels geven de tango danslessen van deze tangovakantie met veel aandacht voor beweging, expressie en dialoog.
Meer weten over hen? Klik op organisatie voor hun visie op tango.

 

Programma

10:30 - 11:30 Feldenkrais voor Tango
11:30 - 13:00 Tangoles 1

13:00 - 14:00 Lunch

17:00 - 18:30 Tangoles 2

19:30 - 21:00 Diner
21:00 - 01:00 Milonga of avondactiviteit

About the experience

Lange donkere nachten met de reflectie van de witte sneeuw en eindeloze sterrenpartijen of de maan. Prachtige dik bevroren meren die volledig veilig te overkruisen zijn (Bennie heeft er ervaring mee!), diepe wit besneeuwde sparrenbossen, de zee. Where ‘Complexity comes to meet Simplicity’.

We houden een filmavond, een saunadag, heerlijke maaltijden waarvan we er zeker een buiten in de winterse sneeuwnacht gaan organiseren (zie foto's) plus een kleine milonga op het open ijs.

Het open landschap is betoverend in wit met al z’n rode huisjes en boerderijen, die allen in de winter extra en feestelijk verlicht worden door de bewoners, met er boven de rookpluimpjes van alle houtkachels.

Als je nog eens een échte winter mee wil maken met de knusheid, gezelligheid en de knisperende blauwe vrieslucht, dan is dit the place to be. Bennie is er al jaren zelf verliefd op.

About the tango

Voor de tangolessen werken we op een stevig niveau, met aandacht voor ieders individuele potentieel. We combineren spel, actief luisteren, creativiteit, verschillende leerstijlen en leermethodieken, bewustwording van beweging, fun en energie met muzikaliteit als zeer belangrijke leidraad. Where ‘Complexity comes to meet Simplicity’.

We voorzien 3 uur tangoles per dag, met een Feldenkraisles optioneel en elke avond dansen. De studio, de ruimte waar we werken heeft een prachtig uitzicht op de wijde omgeving, de keuken goed uitgerust, het gebouw volledig geïsoleerd, met houten vloer.

Al dit en natuurlijk die o zo mooie, winterse omgeving, die ons zal insprireren om deze Wintertango tot een heel bijzondere ervaring te maken.

1 dag Wintertango omvat lessen, maaltijden, snacks, materiaal én verblijf in een huisje. Pakketprijs voor 4 dagen: € 420, voor 3
dagen: € 340
. Een extra nacht komt op € 15 pp.
Meld je aan voor 1 december voor een pakket van 3-4 dagen en ontvang een korting van € 40.

Praktisch

Periode:
De periode van deze Wintertango loopt van 2 t/m 7 januari. We voorzien groepslessen op 3-4-5-6 januari. We voorzien de mogelijkheid op privéles, dansmogelijkheden en milongas op de andere dagen.

Waar we naartoe gaan:
Zowel de lesplek als de huisjes waarin we logeren, zijn gelegen in Oppsjö, het dorpje rond het meer waar we verblijven.

Meer info over de plek, hoe er te geraken, wat mee te nemen en ook sfeerfoto's van vorige winter (echte dus!), vind je op deze webpagina.

Voor wie:
Deze Wintertango richt zich op dansers die graag stevig in de tango willen duiken en een very special experience op een avontuurlijke plek willen beleven.
Bedoeld voor paren: meld je bij voorkeur aan met een danspartner.


Aanmelden is uiteraard noodzakelijk. Stuur dus nu een mailtje naar vakanties@tangoalegre.be en liefst voor 1 december ivm. de vroegboekkorting. Wij sturen je dan een aanmeldingsformulier toe.

 

Heel graag tot dan!