Schrijf je in op de Nieuwsbrief!

Tango voor Proevers
initiatieles & optreden
di 28 aug
Kattendijk

[ lees meer ]

Compact Cursus
Tango voor Beginners
start & proefles
woe 19 sept

[ lees meer ]

Medium (Advanced)
start op
woe 19 sept

[ lees meer ]

Tango through
Choreography
voor Advanced
start
zon 30 sept

[ lees meer ]

Weekend Special
Neotango
met Neolonga
6-7 okt

[ lees meer ]

Yess!! Found
a new place
DeKoffiefabriek

[ lees meer ]

Weekend Special Tango

Op regelmatige basis organiseert Tango Alegre 'tango specials': workshops Women Only / Men Only, intensieve weekends in binnen- en buitenland, een dag Feldenkrais voor tango, korte lessenreeksen, Workshop specials, enz.

I want to read this page in English

Op zaterdag 16 juni hebben we een heel speciaal tango-evenement gepland: uit Arnhem, overgebracht naar Antwerpen, een voorstelling onder regie van Bennie Bartels. Over tango: verhalen in metaforen en andere acties.

De Tangomachine -- ONVERVALST

Gerichte improvisaties vormen samen een compositie en vertellen een verhaal over de elementen van tango, zoals muzikaliteit, ritme, aarding, connectie, spel: het zijn kwaliteiten die eigenlijk allemaal in een tango zitten, waarvan de ‘eigenheid’ of ‘authenticiteit’ centraal staat. Daarnaast, net zoals in de tango van het salon, ook een element van experiment en improvisatie.
 
U kan zaterdag kijken naar een samengestelde voorstelling, van liefhebbers en professionelen, die voortkomt uit een jaar van workshops door Bennie Bartels, en die helemaal draait rond het thema tango, maar dan meer in theatraal-inhoudelijke zin dan wel in de vorm of in de passen.


Er is live muziek van Georgette de Sonnaville (saxofoon) en Martin de Ruiter (bandoneon), tekst, spel, dans, live drawing en meer.
 
Een publieksworkshop vooraf en aansluitend een tangosalon. 
Een wel heel bijzondere gelegenheid om de tango en het (dans)werk van deze deelnemers op een andere manier te leren kennen.

Met medewerking van (dans)-bekenden Astrid Maria CerpentierEgbert BalsmaSarah van Heems, Ditte Havenga en Karin Mollemans.


Praktisch

Wanneer:
zaterdag 16 juni
19:30 deuren open
20:00 start publieksworkshop en voorstelling
21:00 aansluitend tangosalon tot 00:00

Uw bijdrage:
€ 15 voor workshop+voorstelling+tangosalon
€ 10 voor enkel workshop+voorstelling

Gelieve je bijdrage cash mee te brengen aan de inkom.

Aanmelden:
Als organisator weten we graag op voorhand hoeveel publiek er komt en hoeveel stoelen we moeten voorzien. Vandaar vragen we je om een mailtje te sturen naar aanmelden@tangoalegre.be om je aan te melden. De plaatsen zijn beperkt.

Waar:
Zaal Zirkus, Zirkstraat 36, 2000 Antwerpen (historisch centrum). Parkeren kan voor een laag tarief aan de Rijnkaai (10 minuten te voet). In deze buurt zijn er vele bars en restaurantjes waar je vooraf iets kan gaan eten.

Past deze datum je niet?
Kom dan op 8 juni naar Arnhem of op 9 juni naar Utrecht. U wordt daar ook warm ontvangen!


Heel graag tot dan!