Schrijf je in op de Nieuwsbrief!

Tango met
culturele tint

Zweden
29 juli-5 aug

[ lees meer ]

Feldenkrais
Weekend Special
Amsterdam
zon 2 juli

[ lees meer ]

Tuesday's
practicum
Saturday's

Koffie Verkeerd

[ lees meer ]

Weekend Specials

Op regelmatige basis organiseert Tango Alegre 'tango specials': workshops Women Only / Men Only, intensieve weekends in binnen- en buitenland, sessies Feldenkrais voor tango, korte lessenreeksen, Workshop specials, enz.

I want to read this page in English

Op zaterdag 17 juni geven Bennie & Astrid een Weekend Special in De Koffiefabriek, met aansluitend Saturday's Koffie Verkeerd. Met koffie + croissant in de ochtend, een sessie Feldenkrais, veel tangoles, diner, én de hele avond nog veel muziek en dans: join our tango way of life!

Breathing through Movement

Adem is zowat het allerbelangrijkste dat ons in leven houdt. Met ons ademen oefenen we bovendien invloed uit op onze emoties. Ademen is van binnen uit fysiek bewegen, niet alleen van je longen maar van je hele lijf. Het kent een beweging naar binnen/inademen en naar buiten/uitademen, met daar tussenin die magische stilte waar de één overgaat en wisselt naar de ander. Hierin reflecteert het de beweging en de dans van jouw lichaam.

Elke pas in dans, elk figuur wordt gedragen door die flow/golf van adem. Het in-en-uit moment, het moment van richtingwissel en de schijnbare stilte, het momentum, de adem in de dans die we bijvoorbeeld nodig hebben voor boleos, volcadas en colgadas.

Diezelfde adem doet ook de muziek klinken, verbindt de tonen, creëert zinnen en frases; een altijd veranderlijk en licht variërend gebeuren.

Adem verbindt de dans en de dansers, spreekt van binnen uit naar buiten, houdt het levend en geeft de dans die extra elan.

Zaterdag 17 juni gaan we hier dieper op in, de ervaring, de techniek, de figuren en bewegingen, en als connectie tot de muziek. Eerst vanuit een uur Feldenkrais-bodywork en daarna in de tango zelf.

 

Feldenkrais voor tango

Deze workshops vormen een waardevolle ondersteuning, niet enkel voor tango, maar voor elke vorm van beweging en dans!

Het thema van deze Feldenkrais sessie:
Breathing through movement.

Samen staan Astrid Maria Cerpentier & Bennie Bartels garant voor 'Speels, intens en expressief'. Schrijf je in op de Nieuwsbrief om te vernemen waar ze nog meer samen les geven, of volg de Weekend Specials via Facebook!

Programma Zaterdag 17 juni

11:00 - 11:30 Inloop met koffie + croissant
11:30 - 12:30 Feldenkrais voor Tango (F)
13:00 - 15:00 Breathing through Movement deel I (T1)
16:00 - 18:00 Breathing through Movement deel II (T2)

19:00 - 20:30 Diner in buffetvorm (mits intekenen!)
20:30 - 02:00 Saturday's Koffie Verkeerd met Bennie & Astrid

 

Het diner?

In deze wel heel speciale Weekend Special, kan u intekenen voor een diner in buffetvorm, voorafgaand aan de Saturday's Koffie Verkeerd. Het buffet wordt verzorgd door Marina, ook onze kok op de tangovakantie in Frankrijk.

Start omstreeks 19 uur met een aperitiefje en afgerond omstreeks 20.30 uur als de Saturday Night begint.

Locatie: 'de feestzaal' van De Koffiefabriek
Minderbroedersrui 11
2000 Antwerpen

Info over de plek, openbaar vervoer en parkeren vind je hier.

Praktisch

1 tango lesdag (T1+T2) komt op 50/40 euro p.p.
1 Feldenkrais sessie (F) komt op 10 euro. Deze sessie kun je apart van de tangolessen én individueel opnemen. Meer info: klik hier.

Het diner komt op 20 euro pp.
Saturday's Koffie Verkeerd: zie De Koffiefabriek.

Voor wie:
Deze lessen richten zich op dansers met een Medium tot Very Advanced ervaringsniveau én op ieder die graag stevig in de tango wil duiken.
Bedoeld voor paren: meld je bij voorkeur aan met een partner.

Aanmelden is noodzakelijk. We willen het aantal paren graag beperkt houden. Stuur daarom nu een mailtje voor de Weekend Special Tango naar intensief@tangoalegre.be, met vermelding van je naam, telefoonnummer, en danspartner.

Intekenen voor het diner kan met een mailtje naar aanmelden@tangoalegre.be vóór woensdag 14 juni. Maximum 24 personen. Mocht u dieetwensen hebben, gelieve hierbij te vermelden.


En verder?

Verder zijn er deze zomer opnieuw de tangovakanties, eentje in Frankrijk en eentje in Zweden. Een hele week duiken we samen met u in de tango, voorzien we Feldenkrais sessies als basis, lekker eten en een bijzondere omgeving om dit alles in te doen. Omdat we houden van actief & avontuurlijk, en genieten van deze 'tango way of life'!

Heel graag tot dan!