Schrijf je in op de Nieuwsbrief!

Bennie&Astrid
Weekend Special
zat 17 juni

[ lees meer ]

Tango &
vakantie

Frankrijk
of Zweden
Boek nu!

[ lees meer ]

Feldenkrais
Weekend Special
zat 2 juli

[ lees meer ]

Tuesday's
practicum
Saturday's

Koffie Verkeerd

[ lees meer ]

Weekend Specials

Op regelmatige basis organiseert Tango Alegre 'tango specials': workshops Women Only / Men Only, intensieve weekends in binnen- en buitenland, sessies Feldenkrais voor tango, korte lessenreeksen, Workshop specials, enz.

Op zaterdag 17 juni geven Bennie & Astrid een Weekend Special in De Koffiefabriek, met aansluitend Saturday's Koffie Verkeerd. Met koffie + croissant in de ochtend, een sessie Feldenkrais, veel tangoles, diner, én de hele avond nog veel muziek en dans: it's our tango way of life!

Breathing through Movement

Ademen is van binnen uit fysiek bewegen, niet alleen van je longen maar van je hele lijf. Het kent een beweging naar binnen/inademen en naar buiten/uitademen, met daar tussenin die magische stilte waar de één overgaat en wisselt naar de ander. Hierin reflecteert het de beweging en de dans van jouw lichaam.

Elke pas in DANS, elk figuur wordt gedragen door die flow/golf van adem. Het in-en-uit moment, het moment van richtingwissel en de schijnbare stilte, het momentum, zo nodig voor bijvoorbeeld boleos, volcadas en colgadas.

Het is diezelfde adem als van de muziek, die tonen verbindt, zinnen en frases creëert; niet een mechanisch gebeuren, maar een altijd veranderlijk en licht variërend.

Het is een andere manier om je dans te ervaren, één die verbindt, spreekt van binnen uit naar buiten, die het levend houdt en nooit laat vallen.

Zaterdag 17 juni gaan we hier dieper op in, de ervaring, de techniek, in figuren en als connectie tot de muziek. Eerst vanuit een uur FELDENKRAIS en dan in de tango zelf.

 

Feldenkrais voor tango

Deze workshops vormen een waardevolle ondersteuning, niet enkel voor tango, maar voor elke vorm van beweging en dans!

Het thema van deze Feldenkrais sessie:
Beweging-essenties en intenties voor tango van binnenuit.

Samen staan Astrid Maria Cerpentier & Bennie Bartels garant voor 'Speels, intens en expressief'. Schrijf je in op de Nieuwsbrief om te vernemen waar ze nog meer samen les geven, of volg de Weekend Specials via Facebook!

Programma Zaterdag 17 juni

11:00 - 11:30 Inloop met koffie + croissant
11:30 - 12:30 Feldenkrais voor Tango (F)
13:00 - 15:00 Tangoles deel I (T1)
16:00 - 18:00 Tangoles deel II (T2)

19:00 - 20:30 Diner in buffetvorm
20:30 - 02:00 Saturday's Koffie Verkeerd met Bennie & Astrid

 

Het diner?

In deze wel heel speciale Weekend Special, kan u intekenen voor een diner in buffetvorm, voorafgaand aan de Saturday's Koffie Verkeerd. Het buffet wordt verzorgd door Marina, ook onze kok op de tangovakantie in Frankrijk.

Start omstreeks 19 uur met een aperitiefje en afgerond omstreeks 20.30 uur als de Saturday Night begint.

Locatie: 'de feestzaal' van De Koffiefabriek
Minderbroedersrui 11
2000 Antwerpen

Info over de plek, openbaar vervoer en parkeren vind je hier.

Praktisch

1 tango lesdag (T1+T2) komt op 50/40 euro p.p.
1 Feldenkrais sessie (F) komt op 10 euro. Deze sessie kun je apart van de tangolessen én individueel opnemen. Meer info: klik hier.

Het diner komt op 20 euro pp.
Saturday's Koffie Verkeerd: zie De Koffiefabriek.

Voor wie:
Deze lessen richten zich op dansers met een Medium tot Very Advanced ervaringsniveau én op ieder die graag stevig in de tango wil duiken.
Bedoeld voor paren: meld je bij voorkeur aan met een partner.

Aanmelden is noodzakelijk. We willen het aantal paren graag beperkt houden. Stuur daarom een mailtje naar intensief@tangoalegre.be, met vermelding van je naam, telefoonnummer, danspartner als je mee wil doen aan de workshops.

Intekenen voor het diner kan met een mailtje naar aanmelden@tangoalegre.be vóór woensdag 14 juni. Maximum 24 personen. Mocht u dieetwensen hebben, gelieve hierbij te vermelden.


En verder?

Verder zijn er nog de tangovakanties, waar we dit programma bijna elke dag aanhouden. Omdat we houden van actief & avontuurlijk. En tegelijk genieten van deze levensstijl!

Heel graag tot dan!