Schrijf je in op de Nieuwsbrief!

Compact Cursus
Tango voor Beginners
start & proefles
woe 9 jan

[ lees meer ]

Winter Special
All about Music
9-10-11-12 jan

[ lees meer ]

BeginnersPlus
les 2-wekelijks
op zondag

[ lees meer ]

Tangolessen
wekelijks op
woensdag

[ lees meer ]

Friday's Tango
AfterWork
every
2nd & 4th
DeKoffiefabriek

[ lees meer ]

Weekend Special Feldenkrais

Op regelmatige basis organiseert Tango Alegre Weekend Specials: Feldenkrais, een intensieve lesdag waarop we met behulp van de Feldenkrais methode in ons lichaam duiken. Deze workshops vormen een waardevolle ondersteuning, niet enkel voor tango, maar voor elke vorm van beweging en dans!

I want to read this page in English

Waarom Weekend Specials: Feldenkrais bij Tango Alegre?
M.b.v. de Feldenkrais methode leer je - vanuit opties en mogelijkheden - je lichaam én je geest meer ruimte geven, zodat je je volle potentieel en kracht kan ontplooien. “Een cadeautje voor je eigen lichaam dat zich na afloop helemaal happy voelt”.

Data
Het eerstvolgende Weekend Special Feldenkrais gaat door op
zaterdag 24 november

THE ART OF WALKING

In de organisatie en mechaniek van het lopen ligt de gehele communicatie van de tango besloten. Hoe vormen het boven- en onderlichaam een eenheid? Waartoe dienen de armen in het lopen, in het vinden van je as en aarding, het creëren van karakter en expressie?

In het ervaren via deze Feldenkrais lessen (bewust-zijn door beweging) van zaken als fysieke organisatie, aarding, eenheid, adem en richting van lopen, vindt elke danser, sporter of loper terug in hoe zij of hij het lichaam weet in te zetten op een efficiënte, dynamische en blessuur-preventieve manier, die je van beweging laat genieten.

 

Deze methode, ontwikkeld door Moshe Feldenkrais, brengt je op een persoonlijke en inzichtelijke manier op een dieper niveau in contact met je bewegende zelf. Een wonderlijke ervaring van eenheid, aarding en vanzelfsprekendheid na afloop, die je je toegeëigend hebt via een ontdekkende, bewust-ervarende manier van leren.

Tijdens de Weekend Special: Feldenkrais verzorgt Bennie Bartels de sessies. Meer informatie over Bennie, de Feldenkrais Methode, workshops en weekends, enz. vind je via zijn website
www.farewelltotango.nl


Praktisch

Wie een matje heeft (bvb. voor yoga), mag dit zeker meebrengen. Graag ook een grote handdoek (om op te liggen), warmere kledij of laagjes, en warme sokken.

Programma
12:30 - 13:00 inloop met thee en koffie
13:00 - 17:00 the Art of Walking
we houden 2 kortere pauzes tussendoor

Locatie: de salons van De Nieuwe Koffiefabriek
Minderbroedersrui 49
2000 Antwerpen

Info over de plek, openbaar vervoer en parkeren vind je hier.


Financiële bijdrage: € 50/40 p.p. voor de hele namiddag. Gelieve deze bijdragen cash af te rekenen bij aankomst. Als introductie kun je ook 1 deel volgen voor € 15.

Eten en drinken: thee, koffie en water zijn bij de sessies inbegrepen.

Bedoeld voor: niet alleen tangodansers, ook voor ieder die met dans en beweging bezig is, sterk aan te raden voor trainers, sporters, lopers, yoga en pilates docenten, enz.
De thema's zijn toepasbaar in elke beweging waar het zijn specifieke vorm krijgt.

Aanmelden voor deze Weekend Special is aanbevolen.
Stuur een mail naar feldenkrais@tangoalegre.be, met vermelding van je naam, telefoonnummer + de datum van de weekend special die je wil volgen.

 

Heel graag tot dan!