Schrijf je in op de Nieuwsbrief!

Weekend Special
Tango

closing
DeKoffiefabriek
zat/zon
20-21 jan

[ lees meer ]

Tangovakanties Frankrijk
Zweden
de data
zijn gekend

[ lees meer ]

Tango Nights
Saturday &
Sunday
Last one at
DeKoffiefabriek

[ lees meer ]

Weekend Specials: Feldenkrais

Op regelmatige basis organiseert Tango Alegre Weekend Specials: Feldenkrais, een intensieve lesdag waarop we met behulp van de Feldenkrais methode in ons lichaam duiken. Deze workshops vormen een waardevolle ondersteuning, niet enkel voor tango, maar voor elke vorm van beweging en dans!

I want to read this page in English

Waarom Weekend Specials: Feldenkrais bij Tango Alegre?
M.b.v. de Feldenkrais methode leer je - vanuit opties en mogelijkheden - je lichaam én je geest meer ruimte geven, zodat je je volle potentieel en kracht kan ontplooien. En wie wil dat nu niet beleven?

Data
Het eerstvolgende Weekend Special: Feldenkrais gaat door op
zaterdag 16 december

 

////CIRCLES: TWISTING AND SPIRALING////
—Het ervaren van moeiteloosheid, alsof een lichtgevende vis je lijf binnen vliegt—

Het leven opereert, creëert, beweegt, vanuit het circulaire. Het is pas nadien, in ons proberen te begrijpen, dat we daar een lineaire vertaling aan geven die echter schijn is. Een omarming is circulair, leren is circulair, beweging is circulair, ons gedrag is circulair, zo ook ons denken, de natuur met daarbinnen leven en dood. Het circulaire voedt zich telkens opnieuw, en dat heet 'Leven'.

Lente, zomer, herfst en winter zijn onze indelingen van iets onscheidbaar circulair. Armen, benen, hoofd, hersenen, denken, voelen, communiceren zijn onze indelingen van iets dat onscheidbaar één is.

Deze Feldenkrais-middag laat je het circulaire beseffen, ondergaan, bewust worden, laat je het circulaire fysiek doen en ervaren. De Feldenkrais methode laat je heel natuurlijke patronen belichamen, laat ze je eigen worden en weer in jezelf herkennen waardoor je ze ook weer gaat onderkennen in andere acties als denken, spreken, relateren, leven, aarden en ook dansen.

Moshe Feldenkrais zei: 'I am not interested in flexible bodies but in flexible minds.' Daarin ligt de kracht van de Feldenkrais methode, het laat je via het zeer concrete het abstracte ervaren. Je ondergaat de wereld anders, ziet haar anders en gaat anders kijken. Dat wat ooit issues of problemen waren, verdwijnen eenvoudigweg. Dat wat er altijd al was en wat je nooit zag, ga je plotseling zien als iets geheel vanzelfsprekends.

Ditmaal Circles, Twisting en Spiraling, een ‘effortless’ ervaren en je vergeet het nooit meer. Alsof er een lichtgevende vis je lijf binnen vliegt.

 

Tijdens de Weekend Special: Feldenkrais verzorgt Bennie Bartels de sessies. Meer informatie over Bennie, de Feldenkrais Methode, workshops en weekends, enz. vind je via zijn website
www.farewelltotango.nl


Praktisch

Wie een matje heeft (bvb. voor yoga), mag dit zeker meebrengen. Graag ook een grote handdoek (om op te liggen), warmere kledij en warme sokken.

Programma
11:30 - 12:00 inloop met thee en koffie
12:00 - 16:30 Circles: Twisting and Spiraling
we houden 2 kortere pauzes tussendoor

Locatie: De Koffiefabriek
Minderbroedersrui 11
2000 Antwerpen

Informatie over bereikbaarheid en parkeren vind je hier.


Financiële bijdrage: € 45/40 p.p. voor de hele namiddag. Gelieve deze bijdragen cash af te rekenen bij aankomst. Als introductie kun je ook 1 deel volgen voor € 15.

Eten en drinken: wil je een hapje eten tussen de twee sessies? Er zijn heel wat cafeetjes en restaurantjes in de buurt! Thee, koffie en water zijn bij de sessies inbegrepen.

Bedoeld voor: niet alleen tangodansers, ook voor ieder die met dans en beweging bezig is, sterk aan te raden voor trainers, sporters, yoga en pilates docenten, enz.
De thema's zijn toepasbaar in elke beweging waar het zijn specifieke vorm krijgt.

Aanmelden voor deze Weekend Special is aanbevolen.
Stuur een mail naar feldenkrais@tangoalegre.be, met vermelding van je naam, telefoonnummer + de datum van de weekend special die je wil volgen.

 

Heel graag tot dan!